Man (54) overlijdt nadat vrachtwagen achterop file rijdt - GelreNieuws.nl

Man (54) overlijdt nadat vrachtwagen achterop file rijdt

Geplaatst op 20 januari 2022, om 16:54 uur

EDE/LUNTEREN – Woensdagochtend werd de snelweg A30 ter hoogte van Ede-Noord, in de richting van Barneveld/Amersfoort, afgesloten door een ernstig ongeval. Een vrachtwagen reed achterop een file. Nu blijkt één van de slachtoffers, een 54-jarige man uit Lunteren, aan zijn verwondingen overleden te zijn.

Die ochtend gebeurde rond 05:10 uur een ongeluk op de A30 tussen een vrachtwagen en een personenauto. In de file die daarop ontstond zou ongeveer 20 minuten later een vrachtwagen hard achterop twee bestelbusjes zijn geknald. Direct werd 112 gebeld, waarna de politie, ambulance en brandweer met meerdere wagens uitrukten. Ook de traumahelikopter kwam ter plekke.

Één dode en twee gewonden
Bij het laatste ongeluk in de file zijn drie gewonden gevallen. Één slachtoffer raakte ernstig gewond en is ter plekke gereanimeerd, waarna het slachtoffer onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis is vervoerd. Uiteindelijk maakte de politie een dag later bekend dat een 54-jarige man uit Lunteren in het ziekenhuis is komen te overlijden aan zijn verwondingen.

De chauffeur van de vrachtwagen is die ochtend meegenomen naar het politiebureau en de politie onderzocht de toedracht. Hieruit lijkt in eerste instantie de mist die er toen hing wel degelijk een rol te hebben gespeeld.

foto’s: William Harthoorn / Persbureau Heitink

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram