Overkapping en carports in lichterlaaie op nieuwjaarsdag - GelreNieuws.nl

Overkapping en carports in lichterlaaie op nieuwjaarsdag

Geplaatst op 1 januari 2022, om 13:01 uur

WESTERVOORT – Zaterdagochtend, op nieuwjaarsdag, heeft er een brand gewoed aan de Mosterdhof in Westervoort. Bij meerdere woningen hebben in de achtertuinen brand gewoed. Vuurwerk is de vermoedelijke oorzaak.

Omstreeks 11:15 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen. Een overkapping stond in lichterlaaie, alsmede drie carports. De brandweer is geruime tijd bezig geweest met het blussen van de brand.

Doorgezaagd en omgeduwd
Eenmaal geblust werden in meerdere tuinen sloopwerkzaamheden uitgevoerd om alles goed te kunnen afblussen. Met een bonk werd er een deur van een schuur geforceerd. De overkapping werd losgemaakt van de carport, vervolgens werden de steunpilaren van de overkapping doorgezaagd, waarna de brandweer deze heeft omgeduwd om te zorgen dat het niet zou instorten wanneer zij wegwaren.

Vuurwerkresten
Toen de brandweer aankwam lag er een grote stapel met vuurwerk. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit nog liggen smeulen en heeft ervoor gezorgd dat de houten overkapping in brand is gevlogen, aldus de brandweer.

De ambulance kwam ook ter plaatse voor een persoon die een bluspoging gewaagd heeft, hij heeft hierbij rook ingeademd. De schade is groot, Salvage komt voor de afhandeling ter plaatse.

foto: Dylan Jünemann / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com