Snelweg A30 dicht door ernstig ongeval: Vrachtwagen rijdt in op file - GelreNieuws.nl

Snelweg A30 dicht door ernstig ongeval: Vrachtwagen rijdt in op file

Geplaatst op 19 januari 2022, om 08:15 uur

EDE/LUNTEREN – De snelweg A30 is ter hoogte van Ede-Noord, in de richting van Barneveld/Amersfoort, woensdagochtend afgesloten door een ernstig ongeval. Een vrachtwagen reed achterop een file. Hierbij zijn drie gewonden gevallen, waarvan één ernstig.

Er gebeurde rond 05:10 uur een ongeluk op de A30 tussen een vrachtwagen en een personenauto. In de file die daarop ontstond zou ongeveer 20 minuten later een vrachtwagen hard achterop twee bestelbusjes zijn geknald. Direct werd 112 gebeld, waarna de politie, ambulance en brandweer met meerdere wagens uitrukten. Ook de traumahelikopter kwam ter plekke.

Drie gewonden, waarvan één ernstig
Bij het laatste ongeluk in de file zijn drie gewonden gevallen. Één slachtoffer raakte ernstig gewond en is ter plekke gereanimeerd, waarna het slachtoffer onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis is vervoerd. De chauffeur van de vrachtwagen is meegenomen naar het politiebureau.

De verkeersongevallenanalyse van de politie verricht onderzoek. De afhandeling zal volgens Rijkswaterstaat waarschijnlijk nog tot zeker 09.00 uur duren. Tot die tijd krijgt verkeer richting Amersfoort het advies om te rijden. Dat kan via Utrecht over de A12, A27 en A28.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com