Twee 16-jarige aangehouden voor het dealen van drugs in Arnhem

Geplaatst op 11 januari 2022, om 18:51 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM – Vorige week heeft de politie twee 16-jarige drugsdealers aangehouden. Dit nadat agenten enkele deals zagen plaatsvinden. Dat meldt de politie op sociale media.

Twee agenten draaide vorige week een dienst in burger. Tijdens deze dienst zagen zij dat er bij station Velperpoort werd gedeald. De agenten besloten om de dealer aan te houden. ‘Deze was het er natuurlijk niet mee eens en ging er hakken billen vandoor’, aldus de agente. Na een korte achtervolging heeft de politie de verdachte kunnen aanhouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de achtervolging zagen de agenten dat de verdachte een plastic tasje weggooide. ‘Een andere dealer die er blijkbaar achteraan was gefietst om de drugs toch veilig te stellen kon vervolgens ook worden aangehouden’. In het zakje bleken 34 bolletjes drugs te zitten.

Bij de tweede verdachte, degene die de weggegooide drugs wilde veiligstellen, is een ‘hoop contant geld’ en drugs aangetroffen. De agente op sociale media meldt dat beide verdachte minderjarig zijn. ‘Mooie vangst en laten we hopen dat deze jongens nog wat van hun leven gaan maken ze waren beiden namelijk net 16 jaar oud’ aldus de politie.