Twee mensen aangehouden bij hennepkwekerij in woning in Angeren - GelreNieuws.nl

Twee mensen aangehouden bij hennepkwekerij in woning in Angeren

Geplaatst op 4 januari 2022, om 11:48 uur

ANGEREN – Naar aanleiding van een anonieme melding bij Meld Misdaad Anoniem werd maandag een in werking zijnde hennepkwekerij met 232 hennepplanten aangetroffen op de zolder van een woning in Angeren. Twee mensen zijn aangehouden.

Maandag in het begin van de avond viel de politie de woning binnen, waarna ze begonnen de hennepkwekerijen te ruimen. De lucht van het ontmantelen was door heel Angeren te ruiken. Buren verklaarden tegen de videocorrespondent dat er twee mensen bij die woning hoorde, twee volwassen mensen met volwassen kinderen. Die kinderen zouden ook al niet meer thuis wonen. Er was al ruim een week een wietlucht in de buurt te ruiken, maar de buren gaven aan geen idee te hebben waar dit vandaan kwam. Ze hadden niet verwacht dat het uit de deze woning zou komen.

Twee mensen aangehouden
Uit een eerste onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. In een nabijgelegen garagebox werden goederen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor het inrichten van een hennepkwekerij. Deze goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. De bewoonster en een man uit Huissen die in de woning waren zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Een hennepkwekerij kan voor omwonenden gevaar met zich mee brengen, zoals brand- en ontploffingsgevaar door mogelijke kortsluiting, oververhitting of lekkage. Daarom is het belangrijk dat u de signalen herkent van een hennepkwekerij. Vaak is er een sterke (hennep)geur en is er constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging te horen. Denkt u dat er mogelijk een hennepkwekerij in uw buurt zit? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900–8844 of bel anoniem 0800–7000.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com