52 verdachten in beeld na rellen NEC- Vitesse: Nog drie relschoppers gezocht - GelreNieuws.nl

52 verdachten in beeld na rellen NEC- Vitesse: Nog drie relschoppers gezocht

Geplaatst op 8 februari 2022, om 14:17 uur

NIJMEGEN – Op 17 oktober 2021 werd de politie geconfronteerd met veel geweld na de wedstrijd NEC – Vitesse. Uiteindelijk heeft politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM) 52 verdachten in beeld gebracht.

Aanvullend op ruim twintig aanhoudingen die die dag werden verricht, kondigde de politie al aan een onderzoek op te starten onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM). Uiteindelijk zijn dankzij dat onderzoek, inclusief alle aanhoudingen, in totaal 52 verdachten in beeld gekomen.

Rechter
Het onderzoek naar deze 52 personen is afgerond en de dossiers zijn overgedragen aan het OM. Een klein deel van de verdachten heeft zich al voor de rechter moeten verantwoorden. Het andere deel is nu in afwachting van vervolgstappen vanuit het OM.

Tips hebben grote meerwaarde
Na een oproep voor beelden had de politie veel materiaal tot haar beschikking. Zo kon een aanzienlijk deel van de verdachten dankzij onderzoek worden geïdentificeerd. Een ander deel is getoond op politie.nl en in het opsporingsprogramma BureauGLD. Dit leidde in totaal tot 25 tips en was van grote meerwaarde voor het onderzoek.

Zo kwamen er 52 verdachten in beeld, die allen zijn gehoord door de politie. Op dit moment zijn er nog drie verdachten die nog niet zijn herkend. Deze zijn hieronder weergegeven.

foto boven: Persbureau Heitink
foto’s onder: Politie.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com