Achtervolging eindigt in crash Nijmegen: agent gewond - GelreNieuws.nl

Achtervolging eindigt in crash Nijmegen: agent gewond

Geplaatst op 4 februari 2022, om 12:33 uur

NIJMEGEN – Een 25-jarige man uit Zaltbommel is donderdagavond aangehouden na een achtervolging door Nijmegen. De man ging ervandoor nadat hij een stopteken kreeg omdat hij te hard reed en verkeersgevaarlijk gedrag vertoonde. De achtervolging stopte toen de man zijn voertuig tot stilstand bracht. Direct daarmee ontstond een aanrijding tussen deze auto en de politieauto die erachter reed.

Rond 21.30 uur reed politieteam Verkeer tijdens een reguliere surveillance op de A50 in de richting van Nijmegen. Een auto trok hun aandacht omdat de bestuurder volgens metingen harder dan 200 km/u reed en verkeersgevaarlijk rijgedrag vertoonde. Dat was reden voor de agenten om de bestuurder te laten stoppen. De bestuurder van het voertuig negeerde het stopteken en dit resulteerde uiteindelijk in een achtervolging waarbij meerdere politievoertuigen zijn ingezet.

De achtervolging vond plaats op o.a. de Energieweg, Ambachtsweg en de Industrieweg. Op de Industrieweg stopte de bestuurder; direct daarmee ontstond een aanrijding tussen deze auto en de politieauto die erachter reed. De bestuurder is er vervolgens te voet vandoor gegaan, maar op de Schipbeekstraat aangehouden.

Het gaat om een 25-jarige man uit Zaltbommel. Hij werd met de ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is na behandeling alsnog door de politie in het bureau ingesloten voor verhoor. Hij weigerde mee te werken aan het onderzoek naar rijden onder invloed.

De twee agenten die in de auto zaten waarmee de aanrijding ontstond, zijn ter plekke nagekeken door de ambulance. Eén agent heeft lichte verwondingen, de andere agent is niet gewond geraakt. De afdeling Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de achtervolging en de aanrijding.

Foto’s: John Beckmann / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com