Forensische opsporing onderzoekt autobrand in Rheden - GelreNieuws.nl

Forensische opsporing onderzoekt autobrand in Rheden

Geplaatst op 16 februari 2022, om 12:21 uur

RHEDEN – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft op een oprit aan de Haverweg in Rheden een auto in brand gestaan. De brand is aangestoken, zo bewijzen camerabeelden.

Om 4:20 uur werd de brand opgemerkt en is de brandweer gealarmeerd. Ter plaatse bleek de achterkant van de auto in brand te staan. Toen de brandweer eenmaal ter plekke kwam, was het vuur voor het grootste deel al geblust. De brandweer heeft vervolgens een nablussing gedaan.

Woensdagochtend meldt de eigenaresse zich en doet haar verhaal. De eigenaresse geeft aan dat ze de verdachte op camerabeelden heeft staan die aan de gevel hangen gericht op haar voertuigen. Op de beelden was te zien dat er een persoon vanuit de Haverweg komt, eerst een bedrijfsbus op de oprit besproeit met een vloeistof. Ook de auto wordt ingespoten met vloeistof en vervolgens aangestoken. De verdachte zou vervolgens even hebben stil gestaan om te kijken, en is daarna weer weggelopen in de richting van de Haverweg.

De forensische opsporing (FO) van de politie is woensdagochtend ook ter plaatse. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan bij het voertuig om sporen te vinden die wijzen naar een dader.

Foto’s Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram