Gemeente Arnhem kondigt noodbevel af - GelreNieuws.nl

Gemeente Arnhem kondigt noodbevel af

Geplaatst op 24 februari 2022, om 22:30 uur

ARNHEM – Vanavond speelt Vitesse om 21.00 uur tegen het Oostenrijkse Rapid Wien in het Gelredome in het kader van de Europese Conference League. Voorafgaand aan de wedstrijd was er voor supporters van Rapid Wien een meeting point aan het Jansplein in de Arnhemse binnenstad om vanaf daar naar stadion Gelredome te reizen. De afspraak was dat de supporters van Rapid Wien daar zouden blijven. Aanvankelijk was sprake van een gezellige (voetbal)sfeer.

Op een gegeven moment heeft een groep harde kern supporters van Rapid Wien echter de confrontatie gezocht met harde kern supporters van Vitesse door zich naar de Korenmarkt te bewegen. Daarop is in overleg met de politie een noodbevel afgekondigd.

Zie ook: Ongeregeldheden na winst van Vitesse in Conference League

De Mobiele Eenheid (ME) van de politie heeft ingegrepen, waarop tegen de ME ook geweld is gepleegd door de groep supporters van Rapid Wien. Ook heeft die groep supporters met vuurwerk en andere voorwerpen gegooid. De ME heeft de supporters tegengehouden en teruggedreven naar het Jansplein. Ook zijn er verschillende aanhoudingen verricht. Met het noodbevel is de groep supporters van Rapid Wien verplicht om zich op te houden op Jansplein en zich daarna naar de wedstrijd te (laten) vervoeren.

Er zijn aanwijzingen dat de groep supporters van Rapid Wien ook na de wedstrijd voor geweld kunnen zorgen. Daarom is het na de wedstrijd Vitesse-Rapid Wien voor deze supporters verboden om zich op te houden in het horecaconcentratiegebied.

Locoburgemeester Cathelijne Bouwkamp: ‘Europees voetbal moet een voetbalfeest zijn voor supporters en onze stad. Het gedrag van deze groep harde kern supporters van Rapid Wien hoort daar niet bij. Zulke provocaties kunnen, naast geweld tussen supportersgroepen, er ook voor zorgen dat nietsvermoedende en goedwillende inwoners, bezoekers en ondernemers van onze binnenstad worden geconfronteerd met gewelddadigheden. Het noodbevel (pdf, 553kB) moet de rust bewaren in onze stad’.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com