Uitslaande brand verwoest partycentrum in Drempt - GelreNieuws.nl

Uitslaande brand verwoest partycentrum in Drempt

Geplaatst op 1 februari 2022, om 07:41 uur

DREMPT – Er woedde dinsdagochtend een grote brand in een partycentrum aan de Zomerweg in Drempt. De brand was uitslaand en er was een NL-Alert verspreid vanwege de forse rookontwikkeling. De brand is inmiddels onder controle, zo laat de woordvoerder weten.

De brandweer werd rond 07:15 uur gealarmeerd, waarna binnen enkele minuten opgeschaald was naar ‘grote brand’. Even later is er opgeschaald naar ‘zeer grote brand, GRIP 1’. De brand heeft na enige tijd het hele complex in as gelegd.

“De brandweer zet momenteel vol in op de bluswerkzaamheden en verkenning van het pand”, zo meldde de woordvoerder eerst. Al snel stortte de zijgevel van het pand volledig in en ook het dak van het pand is ingestort. De brandweer trekt het puin uit elkaar m zo de laatste brandhaarden uit te krijgen.

Ramen en deuren sluiten
Er was die ochtend een NL-Alert verspreid, zo meldt de brandweerwoordvoerder op Twitter. Mensen werden hierin opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen vanwege de forse rookontwikkeling. Inmiddels is dat advies weer ingetrokken omdat de rook nagenoeg weg is.

Er raakte niemand gewond bij de brand.

foto’s: Persbureau Heitink
video: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com