VIDEO: Brand in dak van bedrijfspand in aanbouw: “Brand bij zonnepanelen begonnen” - GelreNieuws.nl

VIDEO: Brand in dak van bedrijfspand in aanbouw: “Brand bij zonnepanelen begonnen”

Geplaatst op 9 februari 2022, om 16:56 uur

WEHL – Op de Kryptonstraat in Wehl heeft een brand gewoed op het dak van een bedrijfspand in aanbouw, zo meldt de brandweerwoordvoerder. Er trok de nodige rook over het industrieterrein. De brandweer heeft opgeschaald en lijkt na enige tijd onder controle te zijn.

De brand werd rond 16:10 uur gemeld, waarna er ongeveer 10 minuten later werd opgeschaald naar ‘middelbrand’. Hierdoor kwamen er meerdere brandweervoertuigen om de brand te bestrijden. Ter plekke bleek het dak van een bedrijfspand in aanbouw in brand te staan. In eerste instantie kwam de nodige rook vrij bij de brand, maar deze werd al snel minder.

Zonnepanelen
“De brand zou ontstaan zijn in de zonnepanelen. De brandweer zal daarom de brand met enige voorzichtigheid aan gaan pakken. Zonnepanelen kunnen door de hitte uit elkaar spatten.” Zo meldt de brandweer op Twitter. De definitieve brandoorzaak zal nog onderzocht gaan worden.

Een stikstof-cilinder is door het vuur aangestraald en werd door de brandweer gekoeld. In het pand was niemand meer aanwezig, meldde de brandweer kort na het incident. Wel is één persoon gewond geraakt en door de ambulance nagekeken, maar de verwondingen bleken mee te vallen. Het slachtoffer is zelf naar het ziekenhuis gegaan voor verdere controle.

foto & video: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com