Auto gepoogd in brand te steken: politie onderzoekt verband met eerdere autobranden - GelreNieuws.nl

Auto gepoogd in brand te steken: politie onderzoekt verband met eerdere autobranden

Geplaatst op 2 maart 2022, om 14:56 uur

DOESBURG – Aan de Koppelweg in Doesburg is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto gepoogd in brand te steken. De politie doet onderzoek naar de brand.

Woensdag vroeg in de ochtend was de politie ter plekke om de schade te bekijken en om de omgeving van de auto af te zetten met linten. Ter plekke is vermoedelijk een molotovcocktail op de auto gegooid, zo wordt ter plekke gezegd. De politiewoordvoerder bevestigd inderdaad dat er ‘iets op de auto is gegooid’, maar dat het onderzocht wordt wat dit geweest is. De voorruit van de auto is hierbij gebarsten en heeft brandschade opgelopen.

Eerdere autobranden
Er is eerder een brand geweest in een bedrijfsbus in die straat. Ook zou een autobranden geweest zijn in andere plaatsen, waaronder Rheden en Westervoort. Er gaan geruchten de ronde door dat al deze autobranden verband houden met elkaar. Bij navraag van de politiewoordvoerder geeft hij aan dat ‘deze signalen van eerdere autobranden ons ook bekend. Dit nemen we zeker mee in het onderzoek. Het is nog te vroeg om een definitief verband vast te kunnen stellen.

De politie onderzoekt de zaak. De woordvoerder roept iedereen op als men iets weten, gehoord of gezien hebben of beelden bezitten, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com