Autobrand in Didam: voertuig volledig uitgebrand

Geplaatst op 2 maart 2022, om 19:54 uur

DIDAM – De brandweer is woensdagavond opgeroepen voor een autobrand aan de Van den Berghweg in Didam. Er waren enige tijd flinke vlammen zichtbaar.

De brandweer werd rond 19:30 uur met spoed opgeroepen. Ter plekke bleek de auto in lichterlaaie te staan en kwam er flink wat rook vrij. De brandweer heeft de auto geblust, echter is deze wel volledig uitgebrand en total loss geraakt.

Sleutelen
De eigenaar, een docent automonteur, verklaarde dat hij eerder een nieuwe accu erin had gezet. Het was van oorsprong een Engelse auto, het stuur zat namelijk aan de rechterzijde. De auto stond tussen twee woningen in. De eigenaar had de nieuwe accu erin geplaatst, tot zijn partner naar hem toe kwam dat spontaan de binnenverlichting ging branden. De eigenaar controleerde de auto, zette hem op contact tot hij opeens begon te branden. Hij controleerde de auto nog door de motorkap te openen en toen kwamen er veel meer vlammen bij.

Deal misgelopen
De eigenaar van de auto kon de auto nog net op tijd uit de versnelling halen en tussen de woningen waar hij instond naar achteren rollen de stoep op. Hierdoor liepen de woningen geen gevaar meer. Ook verklaarde de eigenaar dat hij een deal had met een importeur om de auto in te willen ruilen. Hij had de deal vandaag rondgemaakt, tot de auto plots begon te branden. De deal gaat dus naar verwachting niet meer door.

Op een later moment zal de auto afgesleept worden door een berger.

foto’s & video: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink