Grote schade door ongeval op Nelson Mandelaplein Nijmegen - GelreNieuws.nl

Grote schade door ongeval op Nelson Mandelaplein Nijmegen

Geplaatst op 25 maart 2022, om 20:53 uur

NIJMEGEN – Op vrijdag aan het eind van de middag vond een ongeval plaats tussen twee auto’s op het Nelson Mandelaplein in Nijmegen.

Een van de betrokkenen vermeldt dat de Opel op de Neerbosscheweg richting het Jonkerbosplein reed, maar toch af wilde slaan richting de Graafseweg. De Opel reed de afslag voorbij, ging helemaal naar rechts en zag de KIA over het hoofd, met een botsing tot gevolg. De KIA schoot over de stoep tegen een verkeerslicht en daarna op een lantaarnpaal. Een ambulance is ter plaatse gekomen en ambulancepersoneel keek alle inzittenden na. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. De politie bevestigt dat het om een voorsorteerfout gaat en doet geen onderzoek.

Doordat de KIA er een stoplicht uitgereden had, kwam heel het plein zonder stroom te staan. Daardoor werkten de verkeerslichten niet meer. Agenten en medewerkers van Bureau Handhaving van de gemeente hebben het verkeer geregeld. Een berger sleepte beide voertuigen weg. Dar is ter plaatse gekomen om de brokstukken van de wagens weg te halen en het wegdek te reinigen. Het stoplicht en lantaarnpaal worden door een speciaal bedrijf vervangen.

Foto’s Jesse van den Hater/Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com