Hakenkruizen en Hitler-leuzen gespoten in Bemmel: “Kwetsende bekladdingen” - GelreNieuws.nl

Hakenkruizen en Hitler-leuzen gespoten in Bemmel: “Kwetsende bekladdingen”

Geplaatst op 16 maart 2022, om 09:05 uur

BEMMEL – In het centrum van Bemmel, onder andere bij het gemeentehuis aan de Kinkelplein, zijn hakenkruizen en bepaalde leuzen gespoten op onder andere bushokjes en andere objecten. Het zijn “kwetsende en buitgewoon smakeloze bekladdingen”.

Bij het gemeentehuis zijn leuzen als ‘Hitlerjugend was hier’. Hitlerjugend verwijst naar een nationaalsocialistische jeugdbeweging in Duitsland ten tijde van de tweede wereldoorlog vanuit Nazi-Duitsland. De leuzen zijn onder andere gespoten rondom het centrum van Bemmel op onder andere de Papestraat, Herckenrathweg, Kinkelplein. Ook is bij iemand in de tuin een VVD-bord beklad de Polsehof in Bemmel.

“Kwetsende en buitgewoon smakeloze bekladdingen”
Wie deze leuzen in Bemmel heeft gespoten en waarom, is niet bekend. De gemeente en busmaatschappij Breng zijn de situatie aan het reinigen. Ook is de handhaving de schade in beeld aan het brengen. De woordvoerder van de politie geeft aan op de hoogte te zijn van de “diverse kwetsende en buitgewoon smakeloze bekladdingen. Het is aan de gemeente om de leuzen te verwijderen en aangifte te doen. Beide processen lopen op dit moment.”

De politie doet onderzoek en roepen getuigen, of mensen die meer weten, nadrukkelijk op om zich te melden. “Nog beter: meld je zelf als je hierbij betrokken was.” Zo roept de woordvoerder op. Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000.

foto’s: Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com