Auto crasht op oprit en tegen woning na politieachtervolging - GelreNieuws.nl

Auto crasht op oprit en tegen woning na politieachtervolging

Geplaatst op 22 juni 2022, om 08:02 uur

TIEL – In de nacht van maandag op dinsdag heeft een politie-achtervolging plaatsgevonden door Tiel. Deze eindigde op de Drumptselaan in Tiel. De achtervolging eindigde op een oprit van een woning.

Na een achtervolging door de politie bleek een personenauto bij een hoekwoning tegen een andere auto op de oprit gereden te zijn. Hierbij begon de auto te sissen en werd voor de zekerheid rond 04.10 uur de brandweer opgeroepen. Door de harde klap van de auto van de verdachten tegen de achterzijde van de auto van de bewoners van de woning, schoot deze naar voren. Hierdoor werd een houten schuur ongeveer 10 centimeter opgeschoven.

Stilstand tegen woning
Door de klap viel er een ladder van het plafond in de schuur en kwam deze boven op een aantal fietsen terecht. Ook raakte een houten balk beschadigd aan de binnenzijde. De auto van de verdachte kwam vervolgens tot stilstand tegen de woning en bleef de schade beperkt tot wat schaafplekken op de buitenmuur en een kapotte regenpijp van de carport. De auto van de verdachte liep veel schade op linksvoor en is door de berger meegenomen. Het voertuig van de eigenaar liep schade op aan de achterbumper en lichte schade aan de voorzijde.

De eigenaren van de woning balen flink van het voorval, ook omdat ze morgen met de auto op vakantie zouden gaan. Waarom de politie de verdachte achtervolgde, is nog niet bekend. Wel is de verdachte aangehouden na een achtervolging te voet. De politie zocht de bosschages nog af, mogelijk had de verdachte wat weggegooid tijdens zijn vlucht.

foto’s: Marco van Deick / Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com