FOTO’S: Honderden mensen lopen stille tocht voor doodgeschoten Manon

Geplaatst op 21 juni 2022, om 22:04 uur

LIENDEN – Vijfhonderd mensen liepen dinsdagavond in Lienden een stille tocht vanwege de dood van de 27-jarige Manon Van der Zande. Zij werd vorige week tijdens haar vakantie in Colombia doodgeschoten.

Familie en vrienden organiseerden de stille tocht. De stoet vertrok bij winkelcentrum Timmer in Lienden en eindigde op de Middenweg. Er was ontzettend veel belangstelling bij de stille tocht, honderden mensen liepen mee. Binnen de naar schatting vijfhonderd mensen waren ook wethouders en de burgemeester. Bij de woning van Manon en haar vriend zijn bloemen neergelegd door de mensen. Velen waren in het zwart of wit gekleed.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Drugscrimineel
Manon werd vorige week donderdag in Colombia geraakt door een verdwaalde kogel, toen zijn in een restaurant zat. Het doelwit van de schutters was vermoedelijk een Braziliaanse drugscrimineel, schreven Colombiaanse media. Ooggetuigen zeiden tegen deze media dat twee mannen het restaurant binnenkwamen en begonnen te schieten. Volgens lokale media Manon aan een tafel naast die van de drugscrimineel. De crimineel werd dodelijk geraakt. Manon werd door een verdwaalde kogel ook geraakt en ze is direct naar het ziekenhuis gebracht. Ze overleed daar later. Aldus De Gelderlander.

In de regio werd geschokt gereageerd op het overlijden van Manon. Voetbalvereniging sv MEC 07 in Maurik schrijft in een Facebookpost ‘geschokt en diep bedroefd te zijn’ door het overlijden van haar voormalige speelster.

foto’s: Fernando Bot / Persbureau Heitink