Boeren leggen uit protest treinverkeer lange tijd plat

Geplaatst op 14 juni 2022, om 21:47 uur

LIEVELDE – Actievoerende boeren hebben dinsdagavond het spoor tussen Winterswijk en Vorden lange tijd geblokkeerd. Hierdoor was er een tijd lang geen treinverkeer mogelijk.

De boeren blokkeerden de overwegen van het treinspoor. De boeren hebben de overwegen geblokkeerd uit protest tegen de aangekondigde stikstofplannen. De boeren vertellen dat de treinen van Arriva op vervuilende diesel rijden. Door het spoor te blokkeren willen de boeren ‘voorkomen dat de dieseltrein op het traject Lievelde-Winterswijk nog langer stikstof uitstoot in het prachtige Natura2000-gebied Korenburgerveen’, zo laat men weten.

Treinen op batterijen
Arriva zegt tegenover Omroep Gelderland niet te weten hoeveel reizigers getroffen zijn door de actie. Volgens de actievoerders zaten er zo’n twintig passagiers in de treinen en zijn die met een aantal elektrische Tesla’s naar huis gebracht. Vervoersmaatschappij Arriva laat weten hartstikke veel begrip te hebben voor het boerenprotest. “Maar dat betekent niet dat je aan onze treinen kunt komen en de veiligheid van onze mensen en onze passagiers in het geding brengt”, aldus een woordvoerster. Het bedrijf zegt er alles aan te doen om over drie jaar CO2-neutraal te werken en zij doen proeven met treinen op batterijen. Aldus Omroep Gelderland.

ProRail laat weten dat het treinverkeer op last van de politie en vanwege de veiligheid is stilgelegd. Rond 21.30 uur vertrokken de meeste boeren weer.