Fietsster door auto aangereden op fietspad: auto belandt in tuin van woning

Geplaatst op 8 juni 2022, om 21:40 uur

ARNHEM – Op de Marga Klompélaan in Arnhem heeft woensdagavond een flink ongeval plaatsgevonden. Een fietsster is op het fietspad aangereden door een auto. Meerdere mensen hebben hier veel geluk gehad, zo laat de politie ter plekke weten.

Het gebeurde rond 21:00 uur, waarna de hulpdiensten met spoed onderweg gingen. Ter plekke bleek dat een auto door onbekende reden van de rijbaan is afgegaan, op het fietspad een fietsster heeft aangereden, een boom ramde, door een schutting reed en als laatste in een tuin van een woning tot stilstand kwam. De bewoners hebben geluk gehad met de boom, zo laat een agent weten. “De boom heeft de grootste klap opgevangen, waardoor de auto niet in een woning stond.” Zo vertelde de agent.

Onderzoek
De fietsster, een meisje, raakte gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens een agent ter plekke heeft deze fietsster nog veel geluk gehad gezien dat ze niet ernstiger gewond raakte. De automobilist raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Dit zal worden onderzocht worden door de verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie.

De weg zit vanwege het onderzoek van de VOA voorlopig nog enige tijd dicht.

foto’s: Persbureau Heitink