Verdachten aangehouden vanwege ‘gevaarlijke tassen’: verdacht van voorbereiden misdrijf - GelreNieuws.nl

Verdachten aangehouden vanwege ‘gevaarlijke tassen’: verdacht van voorbereiden misdrijf

Geplaatst op 10 juni 2022, om 08:47 uur

NIJMEGEN – Vanwege een politieonderzoek in Amsterdam, vond er dinsdagavond een achtervolging plaats in de omgeving van Nijmegen. Woensdagochtend zijn er vier verdachten in Nijmegen aangehouden en later ook nog één in Amsterdam. Omdat er in een Nijmeegse wijk mogelijk gevaarlijke tassen waren achtergelaten werd eerder een oproep gedaan.

Agenten wilden dinsdagavond een auto met vier inzittenden stoppen; de auto was gestolen en voorzien van valse kentekenplaten. De auto werd rond middernacht aangetroffen in Nijmegen aan de Nieuwe Mollenhutseweg; de inzittenden waren er te voet vandoor gegaan. Mede dankzij oplettende getuigen, werden de vier inzittenden ongeveer een uur later aangehouden aan Kanunnik Boenenstraat in Nijmegen. Bij de zoektocht naar de inzittenden in Nijmegen werd, zoals vaker gebeurt, ook een politiehelikopter ingezet.

Oproep tassen
Op basis van getuigenverklaringen is de politie er dinsdagnacht vanuit gegaan, dat de verdachten op hun vlucht één of meerdere tassen hadden gedumpt in Nijmegen. Omdat de kans bestond dat in de tassen zaken kunnen zitten die gevaarlijk konden zijn, werd de oproep gedaan om de politie te bellen als de tassen werden aangetroffen. Ondanks intensief zoeken, zijn de tassen niet aangetroffen.

Verdachten
Later op de woensdag is in Amsterdam nog een vijfde verdachte aangehouden vanwege hetzelfde onderzoek. Alle aangehouden mannen worden verdacht van het voorbereiden van een misdrijf en heling van een gestolen auto. Het gaat om een 20-jarige, twee 22-jarige, een 24-jarige en een 25-jarige man, allen uit Amsterdam afkomstig.

De verdachten zitten nog vast en worden vrijdag 10 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachten zitten in beperkingen; daarom kunnen we geen nadere informatie delen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com