UPDATE: Plofkraak op juwelier in Velp, daders overlopen door politie

Geplaatst op 25 oktober 2022, om 05:29 uur

VELP – Bij Juwelier Paul van Zeeland aan de Arnhemsestraatweg in Velp is in de nacht van maandag op dinsdag een plofkraak geweest.

Even na 4 uur werd de kraak verricht. De knal was in de ruime omgeving te horen. De ramen bij de buren liggen door de explosie eruit.

De politie was snel ter plaatse en heeft de daders overlopen. Ze hebben meerdere tassen voor het pand laten staan. Ook stond er een draaiende motor klaar om mee te vluchten. In een van de tassen zou de buit liggen en wat in de ander tas zit is niet bekend, hiervoor kwam de explosieve opruimingsdienst (EOD) ter plaatse.

De omgeving is ruim afgezet. Er was met veel mensen gezocht naar de daders. Daarvoor werd onder andere een politiehelikopter ingezet.

Één aanhouding verricht
Getuigen spreken over mogelijk vier personen die gezien zijn net voor de plofkraak rond het pand aan de Arnhemsestraatweg. Één persoon is niet veel later aangehouden, de rol van deze verdachte en/of eventuele betrokkenheid bij de plofkraak wordt momenteel onderzocht. Verder gaat de zoektocht naar andere verdachten verder.

Foto’s: Roland Heitink