Opnieuw een autobrand in Apeldoorn: derde in twee weken tijd

Geplaatst op 19 november 2022, om 10:19 uur

APELDOORN – Aan de Dorsvloer in Apeldoorn is afgelopen nacht een auto in vlammen opgegaan. De toegesnelde brandweer kon niet voorkomen dat de auto volledig in vlammen op ging.

De brand ontstond even voor 05.00 uur. Door de hitte van de brand is een regenpijp bij een naastgelegen schuur gesmolten en is er een ruit van een woning gesprongen. De toegesnelde brandweer had het vuur snel onder controle en wist erger te voorkomen. Door de vele rook van de brand, moesten bewoners van de woningen korte tijd hun huizen verlaten.

De politie doet verder onderzoek. ,,Wanneer een auto in brand vliegt in de nacht zien we dat al snel als een verdachte situatie. We gaan daarom onder meer een buurtonderzoek uitvoeren”, meldt politiewoordvoerder Jop Heinen.

Opnieuw een autobrand

Twee weken geleden was er ook een autobrand aan de Socratesstraat in Apeldoorn. Hierbij zijn twee auto’s opgegaan in vlammen. Na het incident ging de politie al vrij snel uit van brandstichting. Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is daarvoor aangehouden.

Foto’s: Persbureau Heitink