Veel schade na brand in telefoonwinkel Beuningen - GelreNieuws.nl

Veel schade na brand in telefoonwinkel Beuningen

Geplaatst op 17 november 2022, om 06:58 uur

BEUNINGEN – Aan de Julianaplein in Beuningen is woensdagavond een brand uitgebroken in een winkel. Een alerte buurtbewoner zag dat er versterkte rookontwikkeling uit een schoorsteen kwam.

Omstreeks 22.30 uur werd de brandweer gealarmeerd. Ter plaatse hebben ze vastgesteld dat niet het dak zelf in brand stond, maar een deel van een telefoonwinkel aan de achterkant. De brandweer kon het vuur snel blussen. De meterkast en keuken hebben veel schade opgelopen. De brandweer vermoed dat hier ergens de brand ontstond.

Ook vier andere winkels naast het pand hadden last van rook, afhankelijk van de sterkte van de rook heeft de brandweer ook hier geventileerd. De brandweer forceerde de deuren van de andere winkels via de achterzijde met een kettingzaag om zo schade aan de voorzijde te voorkomen.

Uit voorzorg moesten ook bewoners hun woningen tijdelijk verlaten. Deze mochten rond 23.30 uur terug naar de woningen. Doordat de brand in het centrum van Beuningen plaats vond, trok het incident veel bekijks.

Foto;s: John Beckmann/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com