Grote, gezamenlijke controle in Nijmegen

Grote, gezamenlijke controle in Nijmegen

Geplaatst op 2 december 2022 uur | Laatst bijgewerkt op 3 december 2022

NIJMEGEN – De politie heeft donderdagavond in samenwerking met partners als de Douane, Belastingdienst en handhavers van de gemeente een grote controle gehouden aan de Van Apelterenweg in Nijmegen.

Honderden voertuigen werden in tien controle straten gecontroleerd.
‘’Het is belangrijk dat we regelmatig dit soort gezamenlijke controles uitvoeren. Regels zijn er niet voor niets. Overtreders moeten zien en ervaren dat er vanuit de overheid en politie gecontroleerd en gehandhaafd wordt’’, aldus burgemeester Hubert Bruls.

Alcohol, drugs en overtredingen
Zes bestuurders werden gepakt voor het rijden onder invloed. Vier onder invloed van drugs en twee onder invloed van alcohol. Laatstgenoemde bliezen 345 en 440 ug/l. Er werden zo’n twintig bekeuringen geschreven voor diverse verkeersfeiten. Eén persoon werd aangehouden voor belediging. Tenslotte werden er valse kentekenplaten in beslag genomen en werden er in een voertuig grondstoffen voor de productie van GHB aangetroffen.

De Belastingdienst heeft ruim 5000 euro aan openstaande schulden geïnd. Daarnaast werd een voertuig in beslag genomen. De Douane heeft onder andere met een drugshond gecontroleerd.

Zeventig mensen betrokken
De politie kijkt terug op een geslaagde actie waaraan verschillende disciplines meewerkten. Het gaat dan om het lokale politieteam, de recherche en Team Verkeer. In totaal waren zo’n zeventig personen bij de grootschalige controle betrokken.

Foto: Waldie Rutten/Persbureau Heitink

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram