UPDATE: Grote uitslaande brand in het centrum van Nijmegen

Geplaatst op 4 december 2022, om 22:50 uur

NIJMEGEN – Op de Waalkade in Nijmegen woedde zondagavond een grote brand in een woning in het centrum van de stad. Het ging om een uitslaande brand in een appartementencomplex.

De brand werd rond 22:20 uur ontdekt, waarna de brandweer gelijk groots uitrukten. Brandweerlieden schaalden al snel op naar het sein ‘zeer grote brand’. Hiermee kwam er direct extra mankracht en materieel ter plekke. De brand bleek bij aankomst van de brandweer al uitslaand te zijn uit het dak.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na geruime tijd blussen waren de vlammen eraf en was de brand onder controle, waarna de brandweer kon beginnen met nablussen. De brandweer zal hier nog geruime tijd mee bezig zijn. “De brandweer heeft uitbreiding naar de nabijgelegen panden kunnen voorkomen”, zo meldt de woordvoerder.

“Geef hulpdiensten ruimte”
Veel mensen stonden op de Waalkade en omliggende straten geschrokken te kijken. De politie had veel moeite met het publiek op afstand houden. De woordvoerder van onder andere de brandweer riep op om de hulpdiensten de ruimte te geven. “Blijf uit de rook en sluit indien nodig ramen en deuren en zet de ventilatie uit.”

Of er slachtoffers zijn, is op dit moment nog niet bekend. Wel waren er in eerste instantie uit voorzorg ambulances naar de Waalkade gestuurd. Later die avond gaf de woordvoerder van de brandweer aan dat zij “ervan uitgaan dat er niemand meer in het pand aanwezig was.” Ook de buren van het pand zijn geëvacueerd.

foto’s en video: Persbureau Heitink