Invulboekjes populairder in tijden van stress - GelreNieuws.nl

Invulboekjes populairder in tijden van stress

Geplaatst op 4 mei 2023, om 14:16 uur

Steeds meer mensen maken gebruik van invulboekjes om beter om te gaan met de stress van alledag. In deze tijd ervaren meer Nederlanders dan ooit een zekere mate van stressgevoelens. De zorgen worden onder meer veroorzaakt door de hogere energierekening, waar op Gelrenieuwsook al meerdere malen aandacht aan is besteed. Daarnaast zorgen onder meer ook de hogere brandstofprijzen, de inflatie en de krapte op de arbeidsmarkt voor gevoelens van stress. Diverse soorten invulboekjes helpen bij het verlichten van stress, zorgen en angsten.

Diverse soorten invulboekjes helpen bij stress en zorgen
Het ervaren van spanningen en stress, onder meer door geldzorgen, leidt op de langere termijn tot klachten. Voor velen geldt dat zowel de lichamelijke als de mentale gezondheid afneemt. Een veel gehoord advies is om zorgen van je af te schrijven en hiervoor kan men uitstekend gebruik maken van praktische en leuke invulboeken voor diverse doeleinden. Het meest bekend op dit vlak is misschien wel het dagboek, maar er zijn meer invulboeken die kunnen worden gebruikt om de omgang met stress en zorgen te vereenvoudigen. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan bullet journals, planners en kleurboeken voor volwassenen.

De gedachten verzetten door bezig te zijn
Een goede manier om de gevoelens van stress en zorgen even los te laten is door de gedachten ergens anders toe te zetten. Stressgevoelens leiden vaak tot neerslachtige gevoelens en kunnen uitmonden in een depressie. Het is dan ook zo dat relatief veel Nederlanders op dit moment geplaagd worden door depressieve gevoelens. Voor velen betekent dit dat de gedachten in een neerwaartse spiraal terecht komen. Wanneer dit proces voortduurt, versterkt en ontwikkelt het zich. Het eerste advies is dan ook om de gedachten regelmatig uit de focus op negatieve zaken te halen en te verzetten naar zaken die voor ontspanning zorgen. Hier doen de invulboekjes goed hun werk.

Het dagboek is het meest bekende invulboekje
We kennen natuurlijk allemaal het dagboek. De laatste jaren hebben we met diverse situaties te maken gehad die voor velen een negatieve impact op het dagelijks leven hebben gehad. Hierbij kunnen we denken aan de coronacrisis, de energiecrisis en de sterke inflatie. Deze situaties hebben ervoor gezorgd dat weer meer mensen zijn gaan schrijven in een dagboek. Een misvatting is dat het dagboek daadwerkelijk gebruikt moet worden om dagelijks een stukje in te schrijven. Het blijkt dat veel meer mensen het dagboek vooral gebruiken op momenten waarop zij hun emoties kwijt moeten om een beetje verlichting te vinden.

Andere invulboekjes om te gebruiken
Het dagboek is dan wel het meest bekende invulboekje, maar er zijn meer invulboeken die helpen om meer gemoedsrust en ontspanning te vinden. Zo kunnen bullet journals worden gebruikt om plannen te maken die voor verbetering zorgen, terwijl de kleurboeken voor volwassenen zorgen voor een ontspannende activiteit. Meerdere soorten invulboekjes kunnen goed worden gebruikt als vorm van zelftherapie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com