Opruimen asbest na brand Apeldoorn begonnen - GelreNieuws.nl

Opruimen asbest na brand Apeldoorn begonnen

Geplaatst op 21 mei 2023, om 11:49 uur

APELDOORN – Het opruimen van het asbest dat zaterdag vrijkwam bij een grote brand in Apeldoorn is zondag van start gegaan. Dat meldt de gemeente. De veiligheidsregio meldde eerder dat het opruimen waarschijnlijk dagen zal duren.

Een gespecialiseerd bedrijf ruimt het asbest op. Medewerkers van het bedrijf dragen beschermende, witte kleding, wat ze nodig hebben omdat zij vrijwel dagelijks in contact komen met asbest, aldus de gemeente. Asbest is kankerverwekkend.

Op de website van de gemeente staat een kaartje met daarop het gebied waarin asbest is neergekomen. De gemeente adviseert bewoners zo veel mogelijk binnen te blijven. “Gaat u naar buiten, raak dan geen asbestdeeltjes aan en loop er ook niet doorheen. Laat uw kinderen niet spelen in speeltuintjes als die nog niet zijn schoongemaakt. Houd uw hond aangelijnd en voorkom dat uw hond in aanraking komt met asbestdeeltjes.”

De brand woedde in twee loodsen aan de Veenhuizerweg. Het vuur brak rond 17.00 uur uit en was rond 21.20 uur onder controle. Niemand raakte gewond. Bij de brand kwam veel rook vrij die richting de naastgelegen wijken Osseveld en Woudhuis trok. Daarvoor werd een NL-Alert verstuurd.

LEES OOK: Grote brand in Apeldoorn: twee loodsen in lichterlaaie

 

 

Door: ANP

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com