Twee aanhoudingen in onderzoek vernielingen Arnhem-Zuid - GelreNieuws.nl

Twee aanhoudingen in onderzoek vernielingen Arnhem-Zuid

Geplaatst op 12 mei 2023, om 09:16 uur

ARNHEM – De afgelopen periode zijn er meerdere vernielingen gepleegd in de wijk Elderveld in Arnhem-Zuid. Op dinsdag 14 maart vond er een vernieling plaats aan het Breezandpad. De politie liet donderdag weten dat er twee personen zijn aangehouden in het onderzoek naar de vernieling. De aangehouden personen zijn een 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen uit Arnhem.

Onderzoek gaat door
De afgelopen twee weken zijn in diezelfde wijk weer meerdere vernielingen gepleegd. Het gaat om het ingooien van ruiten van woningen, spiegels van auto’s beschadigd en vernielingen van fietsen. Deze vernielingen vonden plaats in het gebied tussen de Hollandweg en Station Arnhem-Zuid, tussen 02.00 en 04.00 uur. Het onderzoek naar deze vernielingen is in volle gang. We sluiten niet uit dat er nog meer aanhoudingen verricht worden.

Camerabeelden
De politie kwam verdachten onder andere op het spoor door camerabeelden. Camerabeelden van zowel particulieren als bedrijven kunnen enorm van toegevoegde waarde zijn in opsporingsonderzoeken. Het is voor de politie dan ook handig om te weten waar de camera’s hangen om achteraf makkelijker beelden op te vragen. Hiervoor wordt het systeem ‘Camera in Beeld’ gebruikt.

In dit systeem houdt de politie per straat bij welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn, wie de eigenaar is en hoe lang de beelden worden bewaard. Met ‘Camera in Beeld’ ziet de politie na een misdrijf welke bedrijven of burgers camera’s hebben aangemeld. Hierdoor kunnen daders mogelijk sneller worden opgepakt.

Melden
De politie komt nogsteeds graag in contact met mensen die mogelijk meer weten en/of gezien hebben. Bent u in het bezit van camerabeelden waar mogelijke dader(s) op te zien zijn, dan kunt u contact met de politie opnemen. Contact opnemen kan via 0900 8844 en bij heterdaad situaties met 112. Liever anoniem informatie delen kan ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com