Wim de Gier gaat zestig keer springen tegen darmkanker - GelreNieuws.nl

Wim de Gier gaat zestig keer springen tegen darmkanker

Geplaatst op 6 mei 2023, om 12:23 uur

TEUGE – Wim de Gier oefende vrijdag met het parachutespringen vanuit een helikopter. In Harskamp sprong hij vanuit een Robinson R44 op 5000 ft, omgerekend zo’n 1,5 kilometer hoogte. De bijna 60 jaar oude inwoner van Wijk bij Duurstede deed dit uiteraard niet voor niets. ,,Vandaag sprong ik twee keer in de aanloop naar een challenge die ik op 14 juni ga doen op vliegveld Teuge. Op die dag ga ik van ‘s morgens acht uur tot ‘s avonds acht uur zestig keer springen ten behoeve van de Maag, Lever en Darmstichting’’, vertelt De Gier net nadat hij voor de tweede maal veilig geland is.

Dat Wim juist voor deze stichting een challenge in het leven heeft geroepen is geen toeval. ,,Mijn beide ouders zijn helaas overleden aan darmkanker’’, zo legt hij uit. ,,Mijn vader is maar 72 geworden en mijn moeder werd 81. Ik wil graag een bijdrage leveren aan een betere wereld, daarom doe ik deze challenge. Het streven is om 100.000 euro binnen te halen voor onderzoek naar de ziekte. Op dit moment zitten we al op het prachtige bedrag van 32.805 euro. Het aantal sprongen is gerelateerd aan het feit dat ik in juni de leeftijd van 60 jaar zal bereiken.’’

CONDITIE
Naast de twee testsprongen is Wim al weken bezig met de voorbereiding van de slijtageslag van 14 juni. Vooral conditioneel en mentaal zal het flink wat van hem vragen om zestig keer van 3000 ft te springen. ,,Dat klopt, ik ben ook al een tijdje bezig met een ex Team NL judoka Daan ten Heuvel om mijn lichaam en geest klaar te stomen voor die dag. We staan samen vier tot vijf dagen per week in de sportschool’’, legt hij uit.

,,Er is ook van alles geregeld om de challenge goed te laten verlopen. Er staat de hele dag een medisch team voor me klaar, we hebben uiteraard reserve chutes en ook voor mensen die willen komen kijken zijn er extra’s georganiseerd waarvan de opbrengst bij het totaalbedrag opgeteld wordt. Zo kan men ontbijten op vliegveld Teuge en is het mogelijk om een tandemsprong te maken. Vijftien mensen, onder wie een aantal bekende Nederlanders, heeft zich al aangemeld om mij en de stichting te supporten.’’

EIGEN KOSTEN
Alle donaties en al het geld dat binnenkomt via side-events zoals het springen van een tandemsprong komen ten bate van onderzoek naar darmkanker. ,,Dat is wel goed om even te benadrukken inderdaad. Het geld dat ik ophaal met deze actie doneer ik volledig aan de Maag, Lever en Darm Stichting. Het wordt gebruikt om onderzoek te financieren. De kosten voor mijn eigen sprongen draag ik zelf, die worden niet in mindering gebracht op de opbrengst. Ik kijk enorm uit naar 14 juni en ik hoop dat ik het daadwerkelijk ga redden om 60 parachutesprongen te maken’’, zegt de strijdbare Wim de Gier tot besluit.

Kijk op https://60sprongen.nl/ voor meer informatie.

Foto’s: Ted Walker / Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com