Bewoners geëvacueerd bij brand in verzorgingshuis Groesbeek - GelreNieuws.nl

Bewoners geëvacueerd bij brand in verzorgingshuis Groesbeek

Geplaatst op 20 juni 2023, om 08:52 uur

GROESBEEK – Brandweer rukte maandag op dinsdagnacht rond 01:00 uur uit naar het verzorgingshuis “Onder de Bomen” in Groesbeek vanwege een brand.

De brand ontstond in een wasruimte op de tweede verdieping. Bij aankomst van de brandweer waren de bewoners van het complex al geëvacueerd onder begeleiding van hun begeleiders. Er werd een grote inzet van de brandweer gepleegd om voldoende bluswater ter beschikking te hebben. Volgens de brandweer is er aanzienlijke schade aan de wasruimte en is er op de eerste verdieping veel roet- en rookschade.

Om de laatste brandhaarden in de spouwmuur op te sporen, heeft de brandweer de dakconstructie onderzocht en delen van het dak verwijderd. Daarnaast heeft de brandweer enkele deuren geforceerd en een raam ingeslagen voor ventilatie. Het is nog niet bekend wanneer de woningen binnen het complex weer bewoonbaar zullen zijn; dit moet nog worden onderzocht.

De geëvacueerde bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in een ander gebouwencomplex, samen met een aantal begeleiders. Er zijn geen gewonden gemeld.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com