Velp ontsnapt aan ramp: ‘giftig, brandend en bijtend’ drugsafval staat dagenlang in woonwijk - GelreNieuws.nl

Velp ontsnapt aan ramp: ‘giftig, brandend en bijtend’ drugsafval staat dagenlang in woonwijk

Geplaatst op 20 juni 2023, om 15:01 uur

VELP – Afgelopen weekend werd in Velp een busje met chemisch drugsafval ontdekt. De politie meldt dat het afval ‘giftig, brandend en bijtend’ was en dat er een kans bestond dat het busje in brand zou vliegen of zelfs zou exploderen.

Dat meldt De Gelderlander in hun berichtgeving. Het busje stond vermoedelijk al enkele dagen geparkeerd aan de Aalscholversingel, midden in een woonwijk. Op zondagochtend werd het chemische afval verwijderd en afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Een buurtbewoner sloeg zaterdagavond laat alarm bij de hulpdiensten. In het busje werden meerdere afgesloten vaten aangetroffen. Brandweermetingen wezen uit dat er ongeveer 3000 liter zeer chemisch drugsafval in de vaten zat. Dit is een aanzienlijke hoeveelheid, aangezien criminelen meestal ‘slechts’ enkele honderden liters afval dumpen. Het donkerblauwe busje, van het merk Mercedes, had lekke banden en geen kentekenplaten.

Volgens omwonenden tegenover De Gelderlander stond het busje al zeker vier dagen op de parkeerplaats bij de flats, vlakbij de snelweg A12. Een woordvoerder van de politie bevestigt tegen de krant dat het busje waarschijnlijk al geruime tijd daar geparkeerd stond en dat ze het exacte tijdsbestek nog onderzoeken.

Foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com