Voetganger gezocht wie scooterrijder mishandeld en achterliet

Geplaatst op 22 juni 2023, om 11:25 uur

ARNHEM – Op zondag heeft er een incident plaatsgevonden waarbij een scooterrijder werd mishandeld op het voetpad van de Rijksweg-West naar de Sonatestraat in Elden.

Een voetganger die daar liep, leek geïrriteerd te zijn dat de scooter op het voetpad reed en heeft de scooterrijder geduwd. Als gevolg hiervan is de scooterrijder ten val gekomen en heeft dusdanig letsel opgelopen dat hij niet zelf kon opstaan. De voetganger heeft de scooterrijder achtergelaten en is doorgelopen, volgens het slachtoffer heeft hij zelfs gelachen om de smeekbede om hulp. De politie benadrukt dat hoewel de scooterrijder niet op het voetpad mocht rijden, het onaanvaardbaar is om iemand gewond achter te laten. De politie is momenteel druk bezig om de identiteit van de voetganger te achterhalen. Ze zijn op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen verschaffen over de voetganger en het incident.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De voetganger had de volgende kenmerken:
Blanke man met een normaal postuur en een buikje, lengte tussen de 1.85 en 1.90 meter, tussen de 40 en 50 jaar oud, grijs/geel vettig haar. Op de bewuste zondag droeg hij een brilm, een groene polo en een lichtgroene korte broek.
Deze persoon is vermoedelijk de nieuwbouwwijk ingelopen. De politie is op zoek naar mensen die het signalement herkennen of mogelijk zelfs camerabeelden hebben van deze persoon. Als u zichzelf herkent in de omschrijving, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.