Arrestatieteam van politie doet inval in appartementencomplex in Nijmegen

Geplaatst op 28 juli 2023, om 20:36 uur

NIJMEGEN – Vrijdag aan het begin van de avond heeft de politie een inval gedaan in een appartementencomplex in het centrum van Nijmegen, gelegen aan de Mariënburgsestraat. Hierbij werd een speciaal arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) ingezet.

De politie wilde niet direct details prijsgeven over de exacte gebeurtenissen, maar volgens berichten werd een persoon uit een woning gehaald. De politiewoordvoerder noemde het een “hulpverlenende assistentie,” waarover normaal gesproken geen verdere mededelingen worden gedaan.

Getuigen zagen dat de persoon die uit de woning werd gehaald, per ambulance naar een ziekenhuis werd gebracht. Daarnaast waren de leden van het DSI-team te zien met zware wapens en beschermende kleding terwijl ze het appartementencomplex binnengingen.

Voor de inval werd een deel van de straat afgezet, waardoor het verkeer tijdelijk niet in of uit de parkeergarage Mariënburg kon. Ook waren er verschillende speciale voertuigen aanwezig, vermoedelijk van hulpdiensten en andere betrokken instanties.

Foto’s: Persbureau Heitink