Gesloten terras Oostappen Vakantiepark Arnhem blijkt toch open

Geplaatst op 23 juli 2023, om 09:45 uur

ARNHEM – Zaterdagavond zijn de Arnhemse SP-raadsleden Gerrie Elfrink en Sarah Dobbe een biertje en een koffie gaan drinken op het terras van Vakantiepark Arnhem van Peter Gillis, terwijl de horecavergunning van het park was ingetrokken. Het bleek dat het terras gewoon geopend was. Naar aanleiding hiervan heeft de burgemeester handhavers naar het terras gestuurd, zoals hij zaterdagavond laat aankondigde.

De burgemeester had de horecavergunning van de bekende ondernemer ingetrokken. In een selfiefilmpje op Twitter, terwijl hij een geheven glas vasthield, vroeg SP-raadslid Elfrink aan burgemeester Ahmed Marcouch wat hij daaraan wilde gaan doen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Marcouch liet zaterdagavond weten via Omroep Gelderland dat het terras na het bezoek van de handhavers wél gesloten is, en dat het ook gesloten moet blijven. “Dit horecaterras hoort dicht te zijn. De overtreding is geconstateerd en er is een proces verbaal opgemaakt. De dwangsom van 10.000 euro wordt opgelegd. We zullen volop blijven controleren en zo nodig beboeten. Blijft het zich herhalen, dan zullen we het terras kunnen sluiten.”