Granaat vastgeplakt aan raam van Turks café, politie groots ter plaatse - GelreNieuws.nl

Granaat vastgeplakt aan raam van Turks café, politie groots ter plaatse

Geplaatst op 7 juli 2023, om 10:31 uur

DOETINCHEM – Verschillende woningen aan het Glazenmakerswegje in Doetinchem worden vrijdagochtend ontruimd nadat in de buurt een mogelijk explosief is aangetroffen. Op de ruit van het Turks café Arkadaslar in Doetinchem is vermoedelijk een explosief geplakt, naar alle waarschijnlijkheid een granaat. Dat meldt De Gelderlander.

Een voorbijganger die vrijdagochtend langs de zaak liep, ontdekte het explosief en heeft direct de politie ingelicht. Ook staat er een zwart bestelbusje voor het café geparkeerd, waar onderzocht wordt of er een explosief onder het voertuig aanwezig is.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgeroepen en onderweg naar Doetinchem om het projectiel te onderzoeken. De bewoners van nabijgelegen woningen zijn geëvacueerd en in veiligheid gebracht, in afwachting van de inschatting van de situatie.

Het motief voor het explosief op de ruit is vooralsnog onbekend. Het exacte aantal ontruimde woningen is nog niet bekend, maar mogelijk gaat het om tien tot twaalf bewoners.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com