Vrijspraak voor verkrachting meisje (12)

Geplaatst op 17 juli 2023, om 17:02 uur

BEUNINGEN – De rechtbank spreekt een 23-jarige man uit Almere vrij van onder meer verkrachting van een minderjarige. Volgens de rechtbank zit in het dossier onvoldoende bewijs om te concluderen dat tussen de man en het meisje seksuele handelingen plaatsvonden.

In 2019 en 2020 hadden de 19-jarige man – die toen in Beuningen woonde – en het 12-jarige meisje een relatie met elkaar. Volgens het meisje hadden zij in het begin van hun relatie op vrijwillige basis seks met elkaar. Later dwong hij haar tot seks. Volgens haar deed hij dit onder andere door haar fysiek vast te houden en tegen haar te schreeuwen, maar ook door haar harddrugs te beloven. De man ontkent dat hij seks met het meisje had gehad, volgens hem bleef het bij knuffelen en kussen.

Onvoldoende steunbewijs
De vraag die de rechtbank moet beantwoorden is of tussen de man en het meisje seksuele handelingen hebben plaatsgevonden. Aangezien de man dit ontkent, moet de verklaring van de aangeefster voldoende steun vinden in andere bewijsmiddelen. De rechtbank vindt dat er onvoldoende steunbewijs in het dossier zit. De rechtbank spreekt de man daarom vrij.