‘Hinderlijke stank’ in Tiel, Brandweer al uren bezig met spoelen van riolen - GelreNieuws.nl

‘Hinderlijke stank’ in Tiel, Brandweer al uren bezig met spoelen van riolen

Geplaatst op 12 augustus 2023, om 10:33 uur

TIEL – Tiel wordt zaterdagochtend getroffen door een “hinderlijke stank”. De Veiligheidsregio heeft gemeld dat er een onaangename geur wordt waargenomen in het centrum, en daarom zijn hulpdiensten momenteel ter plaatse. De exacte oorzaak van deze geur blijft echter een raadsel. Wat wel bekend is, is dat de geur zich ook in het riool bevindt. Op dit moment is men bezig het riool door te spoelen, een taak waar de brandweer al geruime tijd mee bezig is.

De geur is vooral opgemerkt in de omgeving van het Zoutkeetstraatje en het Plein. Door het doorspoelen van het riool wordt de geur verdund en kan deze zich ook verspreiden naar andere plekken. Vooral in de buurt van de Waterpoort, aan de zijde van het Plein, is de geur goed waarneembaar.

Om veiligheidsredenen adviseert de Veiligheidsregio mensen om weg te blijven uit het gebied waar de geur te ruiken is. Het Plein en de Kleibergestraat zijn afgezet en de hulpdiensten hebben hun coördinatie opgeschaald naar Grip 1, wat vaak gebeurt wanneer er meer samenwerking tussen hulpdiensten nodig is. Zelfs een blusboot is ingezet om water te pompen.

Vorig jaar vond er in hetzelfde gebied een vergelijkbaar incident plaats. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio merkt op dat de huidige situatie veel overeenkomsten vertoont met die van vorig jaar. Helaas is ook dit keer de oorzaak onbekend. Omwonenden zijn geïnformeerd en er wordt gespoeld om de situatie te verbeteren.

Door de afzetting van straten kan de Kofferbakmarkt op de Kleibergsestraat niet doorgaan. Deze markt is verplaatst naar de Groenmarkt en Waterstraat. De Veiligheidsregio houdt nauwlettend in de gaten hoe de geur zich verspreidt.

Foto’s: Marco van Deick/Persbureau Heitink