Opnieuw deel van A12 bij Arnhem dicht wegens nieuw asfalt - GelreNieuws.nl

Opnieuw deel van A12 bij Arnhem dicht wegens nieuw asfalt

Geplaatst op 11 augustus 2023, om 13:31 uur

ARNHEM – Rijkswaterstaat sluit vanaf maandag 21 augustus opnieuw delen van de snelweg A12 bij Arnhem af omdat de weg nieuw asfalt krijgt. Tot afgelopen woensdag was de snelweg tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg bij Arnhem wekenlang gesloten om dezelfde reden. Ditmaal gaat de weg tussen Arnhem en de Duitse grens bij Zevenaar in gedeeltes dicht. Het karwei duurt tot en met 13 september en levert volgens Rijkswaterstaat ongeveer dertig minuten vertraging op door omleidingen.

Op het snelwegdeel dat nu nieuw asfalt en belijning krijgt staan elke dag lange files. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken werkt Rijkswaterstaat alleen ’s avonds en ’s nachts. Eerst gaat de weg tussen knooppunt Velperbroek en Zevenaar dicht. In de week daarna werkt de aannemer in omgekeerde richting. In september wordt gewerkt aan het stuk snelweg tussen Zevenaar en de Duitse grens in beide richtingen.

In Duitsland en in de wijde omgeving van Arnhem worden omleidingsroutes aangegeven. Rijkswaterstaat waarschuwt dat de vier verzorgingsplaatsen voor truckers langs de route ’s avonds en ’s nachts ook dicht gaan. Weggebruikers mogen er overdag wel parkeren, maar moeten dan wachten tot de weg de volgende ochtend weer opengaat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com