Verdachten opgepakt voor illegale verkoop van valse zorgdiploma’s

Geplaatst op 3 augustus 2023, om 10:51 uur

APELDOORN – De politie van het district Noord- en- Oost Gelderland (NOG) heeft onlangs twee mannen aangehouden die op Telegram valse documenten – waaronder valse zorgdiploma’s – te koop aanboden. Het gaat om een 21-jarige man uit Arnhem en een 25-jarige man uit Nijmegen.

Het Telegram account van de mannen is door de politie overgenomen en verwijderd. De politie doet op dit moment nader onderzoek naar de aard en omvang van de verkoop van de valse documenten. De (persoons)gegevens van de personen die valse documenten hebben aangeschaft zijn veiliggesteld en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Flexteam NOG, de Intelligence- en Cybercrime afdeling van de politie en Flexteams uit andere districten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Intensief digitaal onderzoek leidde naar de identiteit van de verdachte de username “Willem van der Linden” gebruikte. Onder deze username werden valse documenten te koop aangeboden, zoals een rijbewijs, vaarbewijs en/ of valse (zorg) diploma’s. De diploma’s zouden – aldus de verkoper – inclusief registratie bij de DUO zijn.