Fotoserie: 36e Internationale Brandweerwedstrijden in Didam

Geplaatst op 24 september 2023, om 20:44 uur

DIDAM – Zaterdag hebben maar liefst 18 brandweerposten uit Duitsland en Nederland deelgenomen aan de 36e Internationale Brandweerwedstrijden. De postleden van Brandweer Didam hebben twee uitdagende scenario’s voorbereid en gepresenteerd, waarmee ze zowel hun eigen creativiteit als professionele vaardigheden hebben gedemonstreerd.

De Nederlandse baan vond plaats in de Sint Martinus Molen, terwijl het Duitse gedeelte zich afspeelde bij Gieskes Interieurbouw aan de Lichtenhorststraat in Didam. De wedstrijden werden als een groot succes ervaren en trokken de aandacht van zowel deelnemers als toeschouwers.

Tijdens de wedstrijden hebben de deelnemende teams al hun kennis, deskundigheid en praktische vaardigheden ingezet om de scenario’s tot een goed einde te brengen. De inzet van de teams werd nauwlettend beoordeeld door ervaren juryleden.

De Scenario’s
Op de Nederlandse baan brak er een brand uit in de machinekamer van de molen, wat leidde tot rookontwikkeling door het hele gebouw. De vuurlast veroorzaakte zelfs een doorbraak naar het platte dak. Een van de slachtoffers probeerde de brand op het dak te blussen en raakte bewusteloos. Op de derde verdieping probeerde een ander slachtoffer de molen snel tot stilstand te brengen, waarbij hij helaas zijn hand verloor.

Op de Duitse baan viel een bouwlamp op de eerste verdieping op enkele stoelen, wat een brand veroorzaakte met rookontwikkeling die zich verspreidde naar de begane grond. Een medewerker probeerde de brand te blussen maar raakte bedwelmd door de rook. Op de begane grond was een andere medewerker bezig met zaagwerkzaamheden en verloor helaas zijn hand door een ongeluk met een cirkelzaag. Het was de taak van de teams om de slachtoffers, inclusief de verloren hand, in veiligheid te brengen en de brand te blussen.

‘Alle deelnemende brandweerposten hebben buitengewoon hard gewerkt en het was bewonderenswaardig om te zien hoe elk team op hun eigen unieke manier met de situaties omging. We willen Brandweer Dieren – VGGM en Freiwillige Feuerwehr Uedem van harte feliciteren met hun welverdiende eerste plaats!’ Aldus de brandweer van Didam.

Foto’s: Charles Moll