Vrouwen gewond bij ongevallen op A12 Arnhem, een bestuurder spoorloos - GelreNieuws        

Vrouwen gewond bij ongevallen op A12 Arnhem, een bestuurder spoorloos

Geplaatst op 14 september 2023, om 19:24 uur

ARNHEM – Op de A12 bij Arnhem hebben zich woensdagavond drie opeenvolgende ongevallen voorgedaan, in plaats van twee, zoals aanvankelijk gemeld. Dit wordt bevestigd door de politie aan Omroep Gelderland. In een van de betrokken voertuigen ontbreekt nog steeds de bestuurder. Verschillende bestuursters liepen verwondingen op.

Het eerste ongeval vond plaats op woensdagavond rond 21.30 uur, waarbij een 54-jarige vrouw uit Lienden gewond raakte. Ze probeerde van rijstrook te wisselen toen haar voertuig werd aangereden door een Mercedes Sedan, waardoor haar auto over de kop sloeg. De Mercedes werd later 500 meter verderop aangetroffen, maar de bestuurder was spoorloos. Het voertuig is geregistreerd op een adres in Druten.

Bij het tweede ongeval parkeerde een 56-jarige vrouw uit Ede haar auto op de vluchtstrook om de vrouw uit Lienden te helpen. Een 25-jarige motorrijdster uit Druten moest uitwijken voor een vrachtwagen die plotseling stopte, waardoor ze ten val kwam. De motor gleed door en raakte de auto van de 54-jarige vrouw uit Lienden, die ook ten val kwam. Alle drie de vrouwen uit Lienden, Druten en Ede werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een 26-jarige vrouw uit Amersfoort was ook betrokken bij een aanrijding met de Mercedes uit Druten, maar het is niet duidelijk of dit ongeval voor of na de andere ongevallen plaatsvond. De betrokken vrouwen ondergingen een blaastest, waaruit bleek dat ze niet onder invloed waren van alcohol. De Mercedes Sedan is geregistreerd op naam van een man uit Druten. De politie heeft ter plaatse gezocht naar de bestuurder, maar deze werd niet gevonden. Het onderzoek naar de bestuurder van de Mercedes en de toedracht van de ongevallen is nog gaande.

Foto’s: Persbureau Heitink