Auto vliegt uit de bocht, omstanders met de schrik vrijgekomen

Geplaatst op 31 oktober 2023, om 10:53 uur

WIJCHEN – Op dinsdagochtend heeft zich omstreeks 9.30 uur een eenzijdig ongeval voorgedaan op de Wijchenseweg in Nijmegen. Een auto raakte van de weg.

De bestuurster reed in de richting van de stad toen ze ter hoogte van de Viaductweg in de bocht van de weg raakte. De auto beschadigde enkele paaltjes en een fietsenrek met daarin een fiets, voordat deze tot stilstand kwam naast enkele mensen die op de bus stonden te wachten. Medewerkers met een bedrijfshulpverleningsachtergrond (BHV’ers) van een nabijgelegen bedrijf verleenden assistentie, terwijl ook de brandweer en politie snel ter plaatse waren. De bestuurster van de auto is door ambulancepersoneel onderzocht en voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw met een kinderwagen kwam ongedeerd uit het incident. Een slechtziende vrouw met haar geleidehond bevonden zich net opzij toen de auto de stoep op reed. Ze schrok hevig, maar een BHV’er sprak met haar en droeg haar over aan een verpleegkundige. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht en werd opgehaald door een bekende.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De auto is weggesleept door een bergingsbedrijf. De gemeente zal verantwoordelijk zijn voor de reparatie van het hekwerk en het fietsenrek. De eigenaar van de beschadigde fiets kan contact opnemen met de politie om de verdere afhandeling van de schade met de bestuurster te regelen.

Foto’s: Persbureau Heitink