Ouders vermoorde baby Dishaïro opnieuw ouders geworden

Geplaatst op 24 oktober 2023, om 14:47 uur

BEUNINGEN – de 25-jarige Sidney A. uit Beuningen, die wordt verdacht van de moord op zijn tien weken oude zoontje, is in de gevangenis opnieuw vader geworden van een zoon, zoals gemeld door Omroep Gelderland. De moeder van dit kind is dezelfde als die van het jongetje dat op 2 november vorig jaar overleed in een ziekenhuis in Nijmegen.

Het jongetje, genaamd Dishaïro, werd geboren op 22 augustus 2022, een dag voordat hij in het ziekenhuis werd opgenomen. Bij hem werden 24 botbreuken geconstateerd, waaronder ribben, benen en armen. Sidney A., de verdachte in deze zaak, ontkent betrokkenheid bij de dood van zijn zoontje.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens een pro forma-zitting, waarin de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld, werd bekendgemaakt dat Sidney A. opnieuw vader is geworden. Omdat hij nog steeds in hechtenis zit in Arnhem, heeft hij zijn pasgeboren zoon alleen via een videoverbinding gezien.

De moeder van het kind, de 26-jarige Alexandra F., is tevens de moeder van Dishaïro en wordt ook vervolgd door het Openbaar Ministerie vanwege haar vermeende betrokkenheid bij de dood van haar zoon. Sidney A. wordt naast de moord op zijn eerste zoontje ook verdacht van mishandeling van Aleksandra. Ondanks de lopende rechtszaak onderhouden zij nog steeds een relatie en hopen ze in de toekomst weer samen te kunnen wonen.

Sidney’s advocaat, Ronald Zwiers, verzocht de rechtbank om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt te schorsen, gezien de aanzienlijke vertraging in de inhoudelijke behandeling van de zaak. Deze behandeling staat gepland voor 22 en 23 mei, omdat er in Nederland slechts weinig experts zijn die kunnen adviseren over het ernstige letsel dat Dishaïro heeft opgelopen.

Officier van justitie Jouke Osinga verzette zich echter sterk tegen de vrijlating van Sidney uit de gevangenis, gezien de ernst van de zaak en het risico op herhaling. Osinga wees op het ernstige letsel dat Dishaïro had opgelopen, met zowel oude als nieuwe botbreuken, wat wijst op langdurige mishandeling. Er zijn ook geluidsopnamen van mishandeling in het dossier waarop Dishaïro schreeuwt. Omdat Sidney inmiddels psychologisch is onderzocht, stelde hij zelf voor om de inhoudelijke behandeling van zijn zaak buiten de gevangenis af te wachten, met inachtneming van eventuele voorwaarden zoals het dragen van een enkelband. De rechtbank heeft echter besloten dat Sidney in hechtenis moet blijven tot de inhoudelijke behandeling, mede gezien het belang van het pasgeboren kind en het recidivegevaar.