Fakkels door brievenbus van Blogmamma was een ‘geintje’

Geplaatst op 7 oktober 2023, om 10:28 uur

RHEDEN – In december vorig jaar probeerden drie mannen uit Rheden (21, 22 en 24 jaar oud) een vermeende “geintje” uit te halen door een stadionfakkel door de brievenbus van een influencer Blogmamma te duwen tijdens haar live-uitzending op TikTok. Dit leidde echter tot een brand in haar woning, waarbij ze ternauwernood kon ontsnappen.

De verdachten werden in maart gearresteerd en brachten enige tijd in voorarrest door. Het Openbaar Ministerie eiste tegen twee van hen (21 en 22 jaar) een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, voor brandstichting, inbraak in een lokale sportclub en diefstal van koplampen. Voor de oudste verdachte was er onvoldoende bewijs voor brandstichting, dus werd een werkstraf van 120 uur geëist, samen met een straf gelijk aan het voorarrest voor andere feiten.

Het drietal had eerder soortgelijke incidenten veroorzaakt tijdens hun ‘uitstapjes’, waarbij ze schade en overlast veroorzaakten voor slachtoffers, waaronder diefstal van een fooienpot van een jeugdafdeling van een voetbalclub.

Tijdens de zitting gaven de verdachten elkaar de schuld, wat aantoonde dat ze geen vrienden meer waren. De advocaten van de jongste twee verdachten vonden de eis van de officier te hoog en stelden voor dat het voorarrest, eventueel aangevuld met een voorwaardelijke straf en een werkstraf, voldoende zou zijn. De rechtbank zal uitspraak doen op 20 oktober.