Moordverdachte Dorder niet aangetroffen in Duitsland - GelreNieuws        

Moordverdachte Dorder niet aangetroffen in Duitsland

Geplaatst op 23 oktober 2023, om 13:41 uur

DUITSLAND – Afgelopen weekend heeft de Duitse politie in de omgeving van Wesel gezocht naar de voortvluchtige Nederlander Bretly Dorder (24), maar zonder resultaat. De zoekactie is verminderd, meldt een woordvoerder aan de Gelderlander.

Dorder wordt gezocht in verband met de gewelddadige dood van een Rotterdamse psychiater op 13 oktober en een steekincident in Zutphen afgelopen zaterdag. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur meende hem te herkennen in de omgeving van Hamminkeln-Brünen en waarschuwde de lokale politie. De zoekactie die volgde, met extra agenten en luchtondersteuning, leverde echter geen sporen op van Dorder, en er werden geen aanwijzingen gevonden dat hij contacten had in het gebied.

De Nederlandse politie viel zaterdagavond laat een woning in Doetinchem binnen, maar vond de verdachte niet. De politie heeft al tientallen tips ontvangen over Dorder, die vaak met het openbaar vervoer, met name de trein, reist. Reizigers worden aangemoedigd om alert te zijn en 112 te bellen als ze Dorder zien, zonder zelf te benaderen.

Dorder, 24 jaar oud, zonder vaste woon- en verblijfplaats, wordt beschouwd als vuurwapengevaarlijk. De politie roept iedereen die informatie heeft over zijn verblijfplaats op om contact op te nemen met de Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Anonieme meldingen kunnen worden gedaan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.