Nog een verdachte aangehouden voor doodgestoken vrouw: mogelijk eerwraak

Geplaatst op 31 oktober 2023, om 10:05 uur

APELDOORN – De politie heeft dinsdagochtend opnieuw een verdachte gearresteerd in verband met het dodelijke steekincident dat zich voordeed op dinsdag 5 september aan de Casper Fagelstraat in Apeldoorn. De aangehouden persoon is een 26-jarige man uit Voorburg.

Vorige week maandag werden al twee mannen van respectievelijk 35 en 26 jaar oud in Duitsland aangehouden. Deze drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke steekincident.

Op de dag van het steekincident kwam de melding rond 11:00 uur binnen bij het Operationeel Centrum. Het latere slachtoffer liep op straat met haar driejarige dochter en werd van achteren aangevallen en meerdere keren gestoken met een mes. Hulpdiensten troffen ter plaatse een zwaargewonde vrouw aan. Ondanks reanimatiepogingen van politie en ambulancepersoneel overleed de 28-jarige vrouw uit Apeldoorn ter plekke aan haar verwondingen. Haar dochtertje raakte niet gewond.

De verdachte bevond zich nog op de plaats delict na het steekincident en werd daar door de politie gearresteerd. Deze man, samen met de andere eerder aangehouden verdachten, blijft in hechtenis. Het onderzoek naar de toedracht van het steekincident is nog gaande. Er zijn aanwijzingen dat de verdachte mogelijk niet alleen handelde, en het onderzoeksteam overweegt de mogelijkheid van een gerichte actie binnen de familiekring. Eerwraak wordt als een van de onderzoeksrichtingen beschouwd.