Kelders en kruipruimten staan blank na waterleidingbreuk - GelreNieuws        

Kelders en kruipruimten staan blank na waterleidingbreuk

Geplaatst op 20 november 2023, om 22:27 uur

APELDOORN – Op maandagavond ontstond er een waterleidingbreuk in de Herbergiershorst in Apeldoorn, waardoor een aantal huishoudens natte voeten kreeg. Het incident resulteerde in een woonblok dat onder water stond, en de brandweer werd opgeroepen om het water uit de kruipruimtes te pompen. Het lek is inmiddels gedicht.

De breuk in de waterleiding ontstond rond 18.15 uur en was rond 21.00 uur gerepareerd, volgens een woordvoerder van waterleidingbedrijf Vitens. Er is geen zorg over de waterkwaliteit omdat de breuk verderop in de leiding plaatsvond en het om een kleine leiding ging, waardoor er geen kookadvies voor het drinkwater hoeft te worden gegeven.

Wat echter nog steeds een probleem is, zijn de natte ruimtes in enkele woningen. Bij zes tot acht huizen zijn kruipruimtes of kelders ondergelopen, en het zal nog even duren voordat al het water is weggepompt. Zowel de brandweer als Vitens zijn bezig met het verwijderen van het water.

Een groep van ongeveer tien bewoners wacht geduldig buiten tot hun huizen weer droog zijn, hoewel het nog onduidelijk is wanneer dat precies zal gebeuren.

In totaal werden 44 huizen tijdelijk zonder waterdruk gezet als gevolg van de breuk, aldus Vitens. De oorzaak van de waterleidingbreuk wordt nog onderzocht door het waterleidingbedrijf. De Herbergiershorst in de wijk Matenhorst bestaat uit verschillende huizenblokken.

Foto’s: Persbureau Heitink