Ouders van overleden baby Dishaïro moeten huis uit

Geplaatst op 1 november 2023, om 21:34 uur

BEUNINGEN – De ouders van Dishaïro, het jongetje dat door mishandeling om het leven kwam, kunnen om veiligheidsredenen niet terugkeren naar hun woning in Beuningen. Dat meldt Omroep Gelderland.

Tijdens een pro formazitting werd duidelijk dat de woningcorporatie de terugkeer niet toestaat, mogelijk vanwege veiligheidsproblemen. Sydney A., de vader van het overleden jongetje, wil graag uit de gevangenis om de behandeling van zijn zaak in vrijheid af te wachten en zijn huis in Beuningen niet te verliezen. De moeder van Dishaïro, Aleksandra F., verblijft elders met het jongere broertje van het overleden jongetje. Bedreigingen aan het adres van het stel worden genoemd sinds het overlijden van Dishaïro, en een incident met een vuurwerkbom in Nijmegen wordt geassocieerd met de onveiligheid in Beuningen.

Omroep Gelderland heeft Woonwaarts om een reactie gevraagd, de woningcorporatie weigert te bevestigen of de woonsituatie als onveilig wordt beschouwd en of dit de reden is waarom het stel niet kan terugkeren naar de woning. Ook verstrekken ze geen informatie over veiligheidsmaatregelen voor andere bewoners.