Brandweer druk met branden in Bommelerwaard - GelreNieuws.nl

Brandweer druk met branden in Bommelerwaard

Geplaatst op 31 december 2023, om 06:45 uur

BOMMELERWAARD – De brandweer is zaterdagavond druk geweest met brandjes in de Bommelerwaard. De vooral in Poederoijen en Zuilichem moest de brandweer aan de bak. Hier onder een overzicht. De branden zijn al sinds jaar en dag een traditie in de
Bommelerwaard in aanloop naar de jaarwisseling.

– 20:45u Buitenbrand Burgemeester Posweg kruising Egter van Wissekerkeweg Poederoijen. Op de kruising stond een stapel hout in brand. De brandweer van Brakel heeft de brand geblust. Op de kruising was een behoorlijke groep jeugd aanwezig.

– 21:01u Melding van een buitenbrand op de kruising Achterweg N830 – Steenweg in Waardenburg.

– 21:03u Melding van een buitenbrand aan de Broekgraaf in Herwijnen.

– 21:25u Ormelingstraat Nederhemert. Bij een speelveldje stond hout/ banden in brand. Vrijdagavond was er op de zelfde plek ook al brand. Bij de brand stond een grote groep jeugd. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken wat na verluid ook richting o.a. BOA gegooid zou zijn. Later op de avond sas er opnieuw brand, besloten is om dit niet meer te laten blussen.

– 22:03u Aan de Zijlstraat Zuilichem is een stapel autobanden gedumpt en geprobeerd in brand te steken. Buurtbewoners weten de brand te blussen. De gemeente ruimt de banden op.

– 22:13u Melding van een buitenbrand aan de E.P. van Ooijenstraat in Aalst.

– 22:14u Aan de Burgemeester Posweg in Poederoijen is een caravan in brand gestoken. Eerder op avond was er op de zelfde kruising ook al een brandje. Van de caravan gaan totaal in vlammen op. De brandweer heeft de brand geblust. De restanten zijn door de gemeente opgehaald.

– 22:22u aan de Burgemeester Hobolaan Zuilichem staat een stapel autobanden in brand de brandweer blust de brand. De gemeente komt de restanten opruimen.

– 23:35u Opnieuw staat een stapel autobanden in brand op de kruising Maas-Waalweg/ Burgemeester Hobolaan in Zuilichem. De brandweer heeft de brand wederom geblust. De restanten zijn door de gemeente opgeruimd.

Foto’s: Bart Meesters


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com