Kerstornamenten gestolen van begraafplaats in Zevenaar - GelreNieuws.nl

Kerstornamenten gestolen van begraafplaats in Zevenaar

Geplaatst op 22 december 2023, om 17:48 uur

ZEVENAAR – Tussen zondag 17 december 15.00 uur en maandag 18 december 9.00 uur zijn er drie kerstornamenten gestolen van begraafplaats Rosorum in Zevenaar. Deze glazen kerstornamenten, die bedoeld zijn om in een kerstboom te hangen, bevonden zich op de ‘Hemelpost brievenbus’, die kort daarvoor officieel was onthuld door wethouder Albers van de Gemeente Zevenaar, samen met initiatiefnemer dhr. Peters.

De gestolen ornamenten hebben de vorm van enveloppen (zie afbeelding) en hebben een bijzondere persoonlijke en emotionele waarde voor dhr. Peters. Vooral in deze moeilijke tijd, tijdens de feestdagen waarin hij zijn overleden dierbaren extra mist, is het moeilijk te begrijpen dat iemand ze zomaar heeft weggenomen van de brievenbus. Deze envelopvormige ornamenten herinneren hem aan zijn moeder, die ze voor hem heeft gekocht, en aan zijn broer, die beiden niet meer in leven zijn.

De ornamenten zijn goed herkenbaar en niet gemakkelijk verkrijgbaar, omdat ze jaren geleden in het buitenland zijn gekocht. Als u de ornamenten heeft gezien of iemand tussen de genoemde tijdstippen met de glazen enveloppen heeft gezien, wordt u verzocht om contact op te nemen via het nummer 0900-8844.

Mocht u zelf de enveloppen hebben meegenomen in een moment van ondoordachtheid, dan wordt vriendelijk verzocht om deze alsjeblieft terug te plaatsen op de Hemelpost brievenbus of ze in te leveren bij het politiebureau in Zevenaar. Er zullen geen strafrechtelijke stappen worden ondernomen als de ornamenten worden teruggebracht of ingeleverd, waarbij het belangrijkste doel is dat de rechtmatige eigenaar weer in het bezit komt van de dierbare ‘liefdesbrieven’ van zijn moeder, zodat hij de feestdagen met een iets lichter gemoed kan ingaan.

Foto: Facebook – Politie Zevenaar

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com